Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

49 jaar! -

Welkom op website.

Wiskundeplan krijgt goedkeuring

Voor het eerst is een leerplan dat door leerkrachten zelf is ontwikkeld, goedgekeurd door de Vlaamse Onderwijsinspectie.

De goedkeuring van dit alternatief wiskundeplan is een unicum en tegelijk een precedent. Het kan de deur opzetten voor soortgelijke initiatieven van andere leraren.

Het plan is opgesteld door 4 leerkrachten die wiskunde geven en die een alternatief wilden voor de leerplannen van de koepels.

Het Wiskundeplan is gemaakt voor leerlingen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs die wat meer wiskunde willen en kunnen. De initiatiefnemers vonden dat er nood was aan een duidelijke aanvulling van de nieuwe minimumdoelen.

“Ik geef al 28 jaar les en net als mijn collega’s vond ik dat er opnieuw aandacht moest komen voor basisrekenvaardigheden”, zegt Van Lommel. “We merken namelijk dat leerlingen steeds minder kunnen rekenen met letters en met breuken, of bijvoorbeeld niet meer kunnen ontbinden in factoren.

“Daar willen we met het Wiskundeplan verandering in brengen. Verder willen we ook inzetten op een brede kennisbasis. Dat ontbrak volgens ons in de bestaande leerplannen, dus hebben we gewoon voor een alternatief gezorgd.”

Lees het volledige artikel en luister naar het interview met Els Van Lommel op de website van VRTNWS via deze link

Bekijk het verslag in het programma Terzake van VRT via deze link 

Meer info over dit alternatief leerplan wiskunde via de website van de initiatiefnemers  via  wiskundeplan.be