Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

49 jaar! -

Welkom op website.

De presentaties en werkwinkels van de “Digisprong in de wiskunde” gaan door in een unieke locatie in de Zebrastraat te Gent.

De Zebrastraat is een gerenoveerd Gents complex waarin huisvesting, cultuur en economie met elkaar verbonden zijn. Het is gebouwd in 1906 door Charles van Rysselberghe als een sociaal experiment.
Het werd met zijn oorspronkelijke architectuur in 2006 gerenoveerd tot het project Zebrastraat. In 2012 werd de eerste steen gelegd van “New Zebra”, een uitbreiding volgens hetzelfde concept.

De locatie is vlot bereikbaar

Met het openbaar vervoer
Zebrastraat is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo ligt het Sint-Pietersstation op 2 km wandelafstand, 10 minuten met de bus vanuit het station. Er is vlakbij de site een bushalte, “Gent Leeuwstraat”.

Met de wagen
Zebrastraat is bijzonder goed gelegen aan de afrit E17/E40. Er is een eigen ondergrondse parking met 90 parkeerplaatsen via inrit Gustaaf Callierlaan 231. Indien er geen plaats zou zijn in de ondergrondse parking dan kunt u als alternatief nog terecht op de openbare parking onder de fly-over, of in de parkings Gent-Zuid.

Dit evenement wordt ondersteund door het departement Economie, Wetenschap en Innovatie binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap.

Geniet tijdens dit evenement ook van de vast kunstcollectie…

De kunstcollectie van de Stichting Liedts-Meesen maakt een belangrijk deel uit van de Zebrastraat. Verspreid over de site zijn verschillende hedendaagse kunstwerken terug te vinden. Kunst maakt hier deel uit van de publieke ruimte. De collectie is dan ook te allen tijde vrij te bezichtigen. Verschillende werken getuigen van heel wat lef: hier gebeurt iets dat de geijkte paden verlaat. De dialoog tussen kunst en wetenschap is in de Zebrastraat steeds voelbaar, niet alleen in de tijdelijke tentoonstellingen maar ook in de vaste collectie. Ook de klassieke hokjes tussen kunst, design en architectuur vervagen in kenmerkende werken als Wind Sketch (Ned Kahn), WARSUBEC (Nick Ervinck), Nagel (Marnix Verstraeten) en de XYZ Lounge (Didier Faustino).