Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

49 jaar! -

Welkom op website.

STEM ondernemers voor de klas

Vlajo organiseert van 21 maart tot 13 mei 2022 de derde editie van STEM Ondernemers voor de Klas, een uniek onderwijsproject tussen scholen en STEM bedrijven in Vlaanderen.

Sprekers die vanuit hun dagdagelijkse praktijk en hun passie STEM-oplossingen zoeken voor een beter milieu, betere mobiliteit, gezondheid, connectiviteit,…

Kortom voor een beter samenleven op deze planeet. Rolmodellen die uiteraard ook zelf studiekeuzes hebben gemaakt. Zij wekken verwondering en delen hun passie met jouw leerlingen, jongeren krijgen een beter zicht op de concrete mogelijkheden van STEM.

Waarom een STEM-gastspreker uitnodigen in jouw klas?

  • Een inspirerende gastles rond STEM-ondernemerschap en een STEM-carrière.
  • Je leerlingen krijgen voeling met de onuitputtelijke mogelijkheden en relevantie van wetenschappen en techniek, in een globaliserende wereld met boeiende uitdagingen.

Ondersteuning door Vlajo

Vlajo voorziet een korte voorbereiding met de nodige documenten en werkvormen die in de klas gebruikt kunnen worden naar aanloop van de gastles.

Concreet

  • Periode: 21 maart tot 13 mei 2022
  • Doelgroep: alle wetenschappelijke en technische studierichtingen (1ste-2de-3de graad secundair onderwijs)
  • Tijdsduur: tijdens een 2 uur durende gastles deelt een STEM-gastdocent zijn passie, kennis en levenservaring met de leerlingen
  • Verschillende invalshoek volgens leeftijd: lees meer op onze website: www.stem-ovk.be

Inschrijven

Als leerkracht kies je uit onze lijst welke gastsprekers jouw voorkeur wegdragen. Met als resultaat een boeiende gastles die aansluit bij de opleiding van jouw leerlingen.