Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

Online nascholing KIKS

KIKS is een STEM-project rond artificiële intelligentie (AI) voor de derde graad secundair onderwijs. Leerlingen leren AI begrijpen, met mogelijkheden en beperkingen; ze leren hoe ze er een impact kunnen op hebben.

De relatie tussen huidmondjes (stomata) van planten en de klimaatverandering biedt een uniek kader om met diepe neurale netwerken aan de slag te gaan. De programmeertaal Python is bovendien zeer toegankelijk als tool om de fundamenten van neurale netwerken te bestuderen.

Een troef van het KIKS-project is de samenwerking tussen onderzoekers en leerkrachten. Het lesmateriaal van KIKS wordt immers ontwikkeld, parallel met de resultaten van een lopend wetenschappelijk onderzoek aan de UGent en de Plantentuin Meise.

Op zaterdagen 6 en 13 maart 9u30 – 12u30 wordt er een intensieve online KIKS nascholing KIKS georganiseerd voor leerkrachten 3de graad SO.

De hands-on workshop bestaan uit twee sessies georganiseerd op twee halve dagen.

Tijdens deze sessies krijgt u een overzicht van het verhaal dat KIKS brengt en gaat u zelf aan de slag met de interactieve Python notebooks, real-world data en krijgt u inzicht in de concepten van neurale netwerken.

Meer info over deze nascholing en inschrijven via https://www.aiopschool.be/agenda/