Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

49 jaar! -

Welkom op website.

Dark Weekends in Gents Universitair Museum

Geen pompoenen of andere halloweenattributen in GUM & Plantentuin eind oktober.

Trouw aan hun baseline  ‘Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst’ richten we tijdens het gloednieuwe art & science festival DARK WEEKends de schijnwerpers op die plekjes van onderzoek die vaak in de schaduw blijven. We doen dat in workshops, rondleidingen, lecture performances, een DARK eXpo en zelfs heuse séances !

We gaan donkere thema’s niet uit de weg: het dode lichaam, forensische geneeskunde, oorlog & conflict, experimentele onderzoeken en morele dilemma’s worden uitgediept en verkend in een breed programma aan activiteiten.

Gidsen nemen je mee in de catacomben van het museum en naar de donkere verhalen achter collectiestukken. Kunstenaar Eleanor Crook leert je syfilis boetseren en het jonge volk ontdekt hoe ze die prachtige dode kever die ze op een wandeling vinden, kunnen opzetten.

Het museum stelt ook uitzonderlijk het nieuwe Collectiecentrum in haar kelders open voor het publiek. Je wandelt er langs duizenden bokalen, skeletten, opgezette dieren en veel meer. Daartussen ontdek je, onder de titel DARK eXpo, artistiek werk van kunstenaars als ROA, Sofie Muller en Tom Liekens.

Op weekdagen ben je welkom voor DARK Lunch Talks, DARK Movies en een sectordag rond menselijke resten in musea & collecties.

Op zondag 29 oktober staat er een heus DARK Breakfast op het programma. Geen melk bij de koffie, alvast. We drinken hem zwart.

Zet deze donkere 9-daagse alvast in je agenda eind oktober!

21.10.2023 – 29.10.2023
GUM & Plantentuin
K.L. Ledeganckstraat 35
9000 GENT

Het programma kan op www.gum.gent geraadpleegd worden.