Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

Winnaars Europese statistiekolympiade

De winnaars van de Europese Statistiekolympiade van het schooljaar 2019-2020 zijn bekend! Voor het tweede jaar op rij wint een Belgisch team in de tweede graad secundair: NILGADRIES van de Europese school Brussel IV in Laken.  

17.000 leerlingen en 17 landen namen deel aan deze derde editie van de Europese Statistiekolympiade. Na een nationale fase moesten de teams een video indienen, op Europees niveau, over de uitdagingen waar jongeren in hun land mee geconfronteerd worden. De leerlingen gingen de uitdaging aan, ondanks de lockdown door de crisis veroorzaakt door het coronavirus.
Winnaars van de 2e graad
De winnaars van de 2e graad van de Europese Statistiekolympiade 2019-2020 zijn:
NILGADRIES (België) 
TEGLZAROŽE (Slovenië)
FRESIITO (Estland)
Onze oprechte felicitaties aan ons Belgisch team NILGADRIES van de Europese School van Brussel IV in Laken. We zijn erg trots op hen! In hun video vertellen de leerlingen het verhaal van Emma en Nathan die in verschillende gewesten van België wonen. Ze bespreken het onderwijs, de werkgelegenheid en de gezondheid voor deze twee personen. De Europese jury was onder de indruk van de kwaliteit van deze animatiefilm. Zij waardeerden ook de duidelijke boodschap en de analyse van de verschillende gewesten, gebaseerd op officiële gegevens.
Winnaars van de 3e graad
De winnaars van de 3e graad van de Europese Statistiekolympiade 2019-2020 zijn:
ORŁY_Z_IV (Polen)
Cirurgiões (Portugal)
Trilussa’s chicks (Italië)
Op zoek naar getuigenissen
Voor de lancering van de Europese Statistiekolympiade van 2020-2021 is Statbel op zoek naar leerlingen en leerkrachten die bereid zijn om te getuigen over hun ervaring als deelnemers aan deze internationale statistiekwedstrijd. We willen jullie vragen om uit te leggen wat jullie hebben geleerd van de Olympiade en waarom jullie wilden deelnemen. Het doel is om andere leerkrachten en leerlingen aan te moedigen dit avontuur te delen, om zo statistiek en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Nieuwe inschrijvingsdatum komt dichterbij
Leerkrachten die hun leerlingen willen inschrijven voor de Europese Statistiekolympiade van schooljaar 2020-2021 kunnen nu al 20 september aankruisen in hun agenda. Vanaf dan, tot 6 november, kan je teams van 1 tot 3 leerlingen uit de tweede of derde graad secundair inschrijven, via www.statistiekolympiade.be