Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

Wetenschapscafé Antwerpen

Ook bij het Wetenschapscafé Antwerpen hebben ze vanwege het Coronavirus zijn de voordrachten voor de maanden maart, april en mei vervallen. Het zal u niet verbazen dat voor deze voordrachten, namelijk van René Poriau over klimaatontwrichtingen, van Chris Baetens over telescopen en hun geschiedenis en de samen met de vzw “De Maakbare Mens” belegde voordracht van Massimiliano Simons over gezondheidsapps, een andere datum zal worden gekozen. Voor het najaar hebben wij nog een aardig programma in petto, dat we vanzelfsprekend nog even moeten invriezen…

De Wetenschapsquiz van september gaat dit jaar niet door. Wij trachten echter op een nog te kiezen vrijdag in die maand een uitstap te organiseren naar het Gents UniversiteitsMuseum (GUM). Dit fonkelnieuwe museum, waarvan de openstelling was voorzien voor 21 en 22 maart maar eveneens uitgesteld is, geeft een inkijk in de grote wetenschappelijke collecties van de universiteit.

Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte en hopen u weldra weer te zien bij een activiteit van het Wetenschapscafé-Antwerpen, dat voor het eerst in zijn bijna 12-jarig bestaan tot een tijdelijke sluiting gedwongen is! Mocht u vragen of suggesties hebben: wij lezen deze graag.