Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

WebExpo “Vive l’aritmétique”

Dit jaar is vierhonderd jaar geleden dat  Simon Stevin overleed. Naar aanleiding van dit feit namen vijf Vlaamse erfgoedbibliotheken – de Openbare Bibliotheek Brugge, Universiteitsbibliotheek Gent, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, KU Leuven Bibliotheken en Museum Plantin-Moretus – hun collectie wiskundige oude drukken onder de loep.

Het resultaat is de webexpo Vive l’arithmétique. Wiskundige oude drukken in de kijker. Hierin maken geïnteresseerden via enkele pareltjes kennis met de wiskundige wereld uit Stevins tijd.

De webexpo is te bezichtigen op vivelarithmetique.be en is een online aanvulling op de tentoonstelling Simon Stevin van Brugghe in het Stadsarchief Brugge, die loopt tot en met 29 november 2020. Zou het eventueel mogelijk zijn om de leden van de VVWL van deze webexpo op de hoogte te stellen?

De webexpo kadert in een breder waarderingstraject van wiskundige oude drukken. Hierin onderzoeken we waarin de betekenis (historisch, maatschappelijk, gebruik voor onderzoek of onderwijs enz.) van deze collectie precies bestaat. Meer informatie over het waarderingstraject vindt u hier