Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

47 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

T3 coding contest

Python Coding Contest: wedstrijd coderen in Python voor creatieve leerlingen!

Wie schrijft de beste code en maakt hiermee de creatiefste kunst, bouwt de meest ingenieuze robot of bedenkt de duurzaamste oplossing? Laat je leerlingen hun computational-thinking- en programmeer-skills aanspreken tijdens deze Python Coding Contest georganiseerd door T³ Vlaanderen.

Geef je wiskunde aan de 2de graad of hoger? En wil je je leerlingen laten ervaren hoe Python en wiskunde samenwerken? Of hoe ze hun computational-thinking-vaardigheden kunnen inzetten als creatief problemen oplossen en logisch nadenken?

Minimale inspanning leraar
Laat ze dan meedoen met onze Python Coding Contest! Er is een minimale inspanning van jou als wiskundeleraar nodig, omdat we bij je op school langskomen om jou en je leerlingen in maximaal 2 uur een vliegende start te geven.

De leerlingen kunnen uit drie onderwerpen kiezen:

• Kunst
• Robotica
• Duurzaamheid

Voor zowel het team en de school zijn er mooie prijzen te winnen, als je leerlingen ons omver weten te blazen met hun inzending.

Gratis softwarelicenties
Als je leerlingen liever op hun laptop of pc in Python willen programmeren dan mogen ze gratis gebruiken maken van onze softwarelicenties. Het enige wat ze hoeven te doen, is er één aan te vragen voor hun specifieke type handheld.

Geef je leerlingen vóór 15 januari 2022 op!

Meer info via deze link