Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

Nieuw VVKSO-leerplan wiskunde voor de derde graad bso specialisatiejaar

Vanaf 1 september 2020 wordt een nieuw leerplan wiskunde voor de derde graad bso specialisatiejaar van kracht (dit is het derde jaar van de derde graad bso). De onderwijsinspectie keurde het nieuwe leerplan goed. Het gaat om een actualisatie van het huidige leerplan wiskunde van het specialisatiejaar.
Het vak wiskunde kan voor alle studierichtingen uit het specialisatiejaar worden aangeboden binnen het keuzegedeelte voor de basisvorming.

Download het vernieuwde leerplan via deze link

Het gaat om een open leerplan. Elke leraar zal in zijn specifieke situatie (rekening houdend met de studierichting en schoolcontext) na moeten gaan hoe hij met de leerplandoelen concreet aan de slag gaat en een jaarplanning opmaakt.

Op dinsdag 29 september 2020 voorziet de vakbegeleiding wiskunde van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen van 17.15 uur tot 18.30 uur een WEBINAR over dat nieuwe leerplan.
Geef je wiskunde in het zevende jaar bso en heb je vragen of bedenkingen bij dit nieuwe leerplan? Dan kun je ze hier alvast stellen met dit formulier.
Tijdens de webinar bespreken we dit leerplan en krijg je antwoorden op je vragen. De link en toegangscode zal je ontvangen op het mailadres dat je hebt opgegeven.