Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

47 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

HOE DOEN ZIJ HET? Artikel in De Standaard 4/12/2021

‘De erkenning van mijn leerlingen is de mooiste bonus’

Fragment uit een artikel in De Standaard

  Krant De Standaard

Pierre Brynaert (66) studeerde ­economie en volgde nadien nog een lerarenopleiding. Hij begon zijn loopbaan bij rekruteringsbureau Michael Page International en ging vervolgens als manager personeelsbeleid aan de slag bij grote medische bedrijven als AstraZeneca, Celyad en Balt International.

Op zijn 62ste koos Brynaert alsnog voor een nieuwe carrière. Sinds vier jaar staat hij vier dagen per week voor de klas in het ­Institut de l’enfant-Jésus in Etterbeek. ­Brynaert is er klastitularis en geeft wiskunde en boekhouden aan de derde graad.

Met de overstap van de privé naar het onderwijs moest Pierre afscheid nemen van een royaal leven. Weg bedrijfswagen en reizen in businessclass. Weg appartement in Milaan, designerkledij en creditkaart van de firma. Toch is hij nog nooit zo gelukkig geweest. ‘Mijn jaarloon nu is mijn vroegere maandloon. Op restaurant gaan kan ik me niet meer permitteren. De transitie was moeilijk, zeker omdat mijn studerende kinderen in het begin nog financieel afhankelijk van mij waren. Maar voor het eerst in mijn leven voel ik me nuttig. De ­erkenning van mijn leerlingen is de mooiste bonus.’

Abonnees van de krant De Standaard kunnen het volledige artikel lezen op de website DS via deze link