Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

49 jaar! -

Welkom op website.

BIJSCHOLING IJKINGSTOETS MAART 2022

Sinds de start in 2013 is de ijkingstoets gestaag gegroeid. Ondertussen organiseren vijf Vlaamse universiteiten ijkingstoetsen voor 22 opleidingen. Deze toets biedt uw leerlingen de kans om hun opgedane (wiskunde)kennis te ijken t.o.v. de competenties die nodig zijn om succesvol de universitaire studies aan te vatten. Deelname aan een ijkingstoets is verplicht voor toekomstige studenten diergeneeskunde, burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect, industrieel ingenieur en, vanaf 2022, ook voor toekomstige studenten wiskunde, fysica, bio-ingenieur en farmacie. Voor de andere opleidingen is deelname aan een ijkingstoets sterk aanbevolen, maar geen voorwaarde om in te schrijven voor de opleiding.

Leerkrachten wiskunde willen ongetwijfeld hun leerlingen juist informeren en ondersteunen bij hun voorbereiding op deze ijkingstoets. Daarom organiseert KU Leuven twee sessies van een specifieke bijscholing. De eerste sessie vindt plaats op Campus Arenberg in Heverlee op vrijdag 18 maart 2022 van 10 u. tot 16.30 u. De tweede sessie heeft online plaats op woensdag 30 maart 2022 van 13.30 u. tot 16.45 u. Via workshops willen we leerkrachten laten kennismaken met de benadering van wiskunde die aan bod komt in de ijkingstoetsen. We staan garant voor een boeiende nascholing met heel wat didactisch materiaal.

U bent van harte welkom op de bijscholing van 18 maart 2022 (on campus) of 30 maart 2022 (online).
Via 
https://eng.kuleuven.be/studeren/toekomstige-studenten/ijkingstoets/bijscholing-ijkingstoets-voor-leerkrachten vindt u alle informatie over de workshops en richtlijnen om in te schrijven.

Meer informatie over de ijkingstoets is ook terug te vinden op de centrale website https://www.ijkingstoets.be/, en op onze website: https://wet.kuleuven.be/ijkingstoets

Bovendien bieden we voorbereidingsmogelijkheden aan voor de leerlingen. Leerlingen die interesse hebben in de opleidingen wiskunde, fysica of burgerlijk ingenieur kunnen oefenen met een oefenbundel of online via het oefenplatform USolv-IT (oefeningen uit de ijkingstoets voor wiskunde/fysica), Leerlingen die interesse hebben in de opleidingen bichemie & biotechnologie, biologie, chemie, geografie of geologie kunnen zich ook online via het oefenplatform USolv-IT voorbereiden (selectie oefeningen wiskunde en chemie). Sinds vorig jaar bieden we het lesmateriaal van onze voorbereidende zomercursus ook aan in een online format dat leerlingen zelfstandig kunnen verwerken op https://wet.kuleuven.be/schoolverlater/basiswiskunde.