Vlaamse Vereniging WiskundeLeraars vzw

45 jaar! -

Welkom op onze nieuwe website.

Belgisch kampioenschap “PRIMES”

In oktober 2018 werd het gloednieuwe kaartspel ‘Primes’ gelanceerd in het Museum van de Speelkaart onder het peterschap van Jean-Paul Van Bendegem.

‘Primes’ is een kaartspel zonder boeren, dames, koningen of azen. Het wordt gespeeld met alle priemgetallen tussen 10 en 60 en heeft als doel je medespelers af te troeven met sterke combinaties. Noem het gerust een brain game.

Jan Pelssers, de ontwerper van Primes, heeft het plan opgevat om een Belgisch Kampioenschap Primes op te richten. En het is geen verrassing dat de allereerste editie ook doorgaat in het Museum van de Speelkaart. Het wordt een gemoedelijke gebeurtenis, iedereen kan meedoen, ongeacht het niveau. De deelnemers kunnen zelfs een beroep doen op een combinatieschema als hulpmiddel.
Het kampioenschap vindt plaats op zaterdag 23 (voorrondes) en zondag 24 oktober 2021. Om het spel beter onder de knie te krijgen, worden op zaterdagen 11 en 25 september 2021 gratis oefensessies ingericht in het museumcafé ‘Vijven & Zessen’.

Heb je zin om mee te doen of om het spel te leren kennen?

Bekijk hier alle info en schrijf je in. Primes is eveneens bijzonder interessant voor scholieren.

Leerlingen die in groep meedoen, genieten van het kortingstarief. De opbrengst van het kampioenschap gaat integraal naar de ondersteuning van studenten die het psychologisch moeilijk hebben als gevolg van de coronacrisis.

Misschien tot op één van de oefensessies?

Meer info via de website https://www.primes.one/index.php

‘Primes’ is gedrukt bij Cartamundi en in het Speelkaartenmuseum te koop voor 4,95 euro